A l’anomenada cova del Rinoceront de Castelldefels s’hi ha trobat…. un elefant. És l’únic esquelet conegut a Europa d’una cria de “ Palaeloxodon antiquus”, un animal que va viure fa 120.000 anys. Fina ara només s’havien localitzat ossos aïllats d’exemplars joves.

Montserrat Sanz i Joan Daura, investigadors de la Universitat de Barcelona, i Maria Rita Palombo, de la Universitat La Sapienza de Roma, han analitzat aquest espècimen de cinc anys d’edat i 1.500 quilograms de pes.

Es creu que la cria va morir a la cavitat on s’ha trobat, on devia caure de manera accidental, raó per la qual els ossos estan en posició anatòmica i s’ha pogut recuperar l’esquelet complet.

El jaciment de la cova del Rinoceront correspon a un moment cronològic molt poc conegut a la conca mediterrània. Segons els investigadors hi ha molt poc informació sobre les espècies que vivien abans de la darrera glaciació.

L’esquelet del fòssil ha quedat exposat a l’Espai de Prehistòria del Garraf, a la Biblioteca Ramón Fernandez Jurado de Castelldefels.

Font i fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here