Els dies 19, 20 i 21 de novembre torna a Collbató el Festival Músiques Amadeu Vives, que enguany arriba a la seva cinquena edició.

El Festival vol oferir una programació amb un ventall divers de gèneres i formats escènics amb la voluntat de recuperar l’esperit del mestre Vives.

Hi haurà teatre i música destacant la presencia de la Cobla Ciutat de Girona, Blaumut i Somnis de la Terra amb la soprano collbatonina Maria Borràs. També es presentarà la Ruta turística Amadeu Vives.

Els actes començaran divendres amb l’espectacle familiar Somiacaixes, de la Cia Anna Roca, al Casal de Cultura i continuaran al Casinet amb l’espectacle Winnipeg. Dissabte a la Plaça de l’Era, tindrà lloc el concert de la Cobla Ciutat de Girona que interpretarà obres per a cobla del mestre Vives; el conegut grup Blaumut actuarà de nit al Casinet. Finalment, el diumenge al Moli de l’Oli es presentarà la Ruta turística Amadeu Vives, que descobreix els indrets de la infància d’Amadeu Vives; realitzarà l’explicació la doctora en Història, Assumpta Muset. La cloenda serà a l’Església Sant Corneli, amb el recital Somnis de la Terra.

El compositor Amadeu Vives, fill de Collbató fou una figura molt rellevant del món cultural de finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX. El certamen vol ser un homenatge a la seva trajectòria i recuperar la seva memòria. Les seves despulles descansen al cementiri de Collbató des del 2014 quan per iniciativa popular i institucional es van traslladar des de Barcelona.

Font: Ajuntament de Collbató

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here