El sindicat majoritari a Catalunya i el Baix Llobregat, CCOO, impulsa aquest mes de novembre una estratègia de mobilització “per diputar els salaris i defensar els serveis públics”. Segons el sindicat, el país es troba en un moment crític ja que en els propers mesos s’han de produir importants negociacions dins el marc del diàleg social, com la derogació de la reforma laboral o la segona fase de la reforma del sistema de pensions. A més es viu una situació d’emergència energètica amb els preus de la llum i del gas completament disparats. CCOO considera que cal una resposta contundent per part de la ciutadania.

Les principals reivindicacions de la campanya són la derogació de la reforma laboral, l’augment del salari mínim interprofessional, el reforçament del sistema sanitari públic, la baixada de ràtios a l’educació i l’augment de places d’FP, el reforçament dels serveis socials, consolidar i millorar les pensions, facilitar l’accés a l’habitatge, i la regulació del preu de la llum i el gas.

En el marc de la campanya de mobilització, el secretari general del sindicat, Javier Pacheco, assistirà a una assemblea que es celebrarà a Sant Joan Despí, el divendres 26 de novembre, a les 10 del mati, a l’Auditori Mercè Rodoreda. També intervindrà el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: ElMon.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here