Fundesplai ( Fundacio Catalana de l’Esplai)  inaugura aquest dissabte 20 de novembre una exposició al seu edifici, el Centre Esplai, al carrer Riu Anoia, 42- 54, del Prat de Llobregat que restarà oberta fins el 20 de maig de l’any que ve. L’Exposició “Menja. Actua, Impacta. Per una Alimentació Sostenible i Saludable”  és un viatge pel sistema alimentari a partir d’una gran instal·lació  temporal, de 1.500 metres quadrats de superfície. És innovadora, immersiva, critica, provocativa i estimulant. Proposa un viatge local i global pel sistema alimentari, situat al bell mig dels grans reptes als qual hem de fer front com a societat.

Una vegada celebrada la Cimera del Clima de Glasgow, és especialment oportuna una exposició que ens informa sobre com cada vegada és més evident que vivim una emergència climàtica, social i sanitària que posa en perill el present i la vida futura. Fundesplai convida a  la mobilització i al compromís per millorar les opcions alimentàries com a palanca de canvi cap a un demà més saludable, just i sostenible.

La mostra s’estructura en 5 espais: Una immersió a ritme de rap en l’important paper de l’alimentació en la crisi actual. Un espai expositiu per descobrir els cinc reptes més importants de l’alimentació sostenible. Un espai de reflexió per comprovar que les nostres decisions compten i tenen impacte. Un “mercat de solucions”. I un espai interactiu en el que les persones que visitin l’exposició podran expressar les seves opinions.

En el marc de l’exposició es durà terme un extens programa d’esdeveniments:  taules rodones, conferències, cursos de formació, propostes per a les famílies i públic en general, dos Escape Room i un conjunt d’experiències i visites comentades.

Hi ha diverses modalitats de visites per a escoles, esplais, casals, entitats o empreses, famílies i grups d’amics i amigues.  Ja es poden reservar les entrades.

L’exposició té el suport institucional de Barcelona. Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Fundesplai situa el Baix Llobregat al capdavant de les iniciatives per donar a conèixer els perills del canvi climàtic que determinats governants encara es neguen a reconèixer.

Font: Fundesplai

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here