Els ajuntaments d’Olesa de Montserrat, Esparreguera i Abrera, tots tres del Baix Llobregat, s’han unit a d’altres municipis com Castellbisbal, Hostalets de Pierola, Rubí i Ullastrell per crear un front comú i mostrar el seu rebuig unànime a la futura construcció d’una línia de molt alta tensió (MAT) entre l’Anoia i el Vallès Occidental.

L’empresa Forestàlia, SL. ha presentat un projecte de construcció d’una MAT de 400 kv que travessarà tota la Catalunya central  amb final a Rubí. Actualment, el darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí es troba en exposició pública.

La línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic a la zona i per això aquests 7 municipis han acordat presentar al·legacions coordinadament de forma conjunta al projecte així com emprendre diverses accions polítiques per sumar suports institucionals com a rebuig a aquesta infraestructura.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha explicat que “lluitem contra infraestructures que creiem innecessàries, perquè ja hi ha una xarxa de línies d’alta tensió, i perquè estem en contra d’un model de xarxa elèctrica que agredeix el nostre territori. Olesa té previst que el Ple municipal aprovi el proper 25 de novembre una moció rebutjant el projecte, tal com també han fet el Consell Comarcal del Baix Llobregat i altres ajuntaments.

També s’ha creat un grup de treball entre els diferents ajuntaments per fer actuacions conjuntes i s’ha demanat el suport tècnic i jurídic de la Diputació de Barcelona.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here