El 20 de novembre ha fet 46 anys des que va morir el dictador Francisco Franco, autor del cop d’estat contra la segona Republica i responsable de la posterior guerra i de la llarga dictadura.

Segons l’Associació per a la Memòria Històrica i democràtica del Baix Llobregat, tot i el temps transcorregut des de l’aprovació de la Constitució de 1978, encara avui la valoració que es fa de la guerra i de la dictadura i de com va afectar a gran part de la població, especialment als vençuts, no s’explica amb veracitat als llibres de text ni ha repercutit clarament en alguns estaments administratius i burocràtics continuistes de l’obscura etapa de la dictadura.

Per aquest motiu, amb la voluntat de contribuir a buscar la Veritat, la Justicia i la Reparació,  l’Associació ha organitzat pel dia 25 de novembre, dijous, la presentació del llibre dels historiadors Javier Tébar Hurtado i Rosa Torán  Belver “Vivir en Dictadura, la desmemoria del franquismo”, publicat per l’editorial El Viejo Topo. L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda a la sala Raimon Llort, de la Biblioteca Central de Cornellà. Conduirà l’acte Jesus Martínez, membre de l’AMHDBLL.

La presentació té el suport de la Xarxa de biblioteques de Cornellà, de l’Ajuntament de la ciutat i de la Diputació de Barcelona.

Font: AMHDBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here