Aquest dijous, dia 25 de novembre, és el Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones. El moviment feminista organitza nombroses mobilitzacions i actes, entre els que destaca la manifestació que tindrà lloc a Barcelona, el mateix dijous a dos quarts de 7 de la tarda, a Passeig de Gràcia /Diagonal.  El lema és “Fúria Feminista contra les violències masclistes. De la por a la ràbia el 25 N. Ocupem juntes els carrers”

Les institucions també participen de la jornada. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Delegació del Govern central, les quatre Diputacions i la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis han fet públic el manifest del 25 de novembre de 2021.

A més, la Diputació de Barcelona ha llençat una campanya institucional que posa l’accent, la mirada i els esforços en conscienciar als homes a que actuïn, es repensin, es qüestionin, canviïn i no exerceixin violències masclistes. Es vol qüestionar les masculinitats que la societat continua promovent i fer canvis profunds a nivell personal i comunitari.

La campanya recorda unes dades contundents: 1.118 dones assassinades des de l’any 2003 i 37 dones assassinades durant aquest any 2021. Per erradicar els comportaments agressors es llença un missatge als homes: “Si no ets capaç de veure que les violències masclistes són un problema, és que formes part d’elles. Implica-t’hi ! Forma part de la solució”.

Al Baix Llobregat, el Consell Comarcal es suma a les iniciatives pel 25 N, impulsant, el diumenge 28,  la Vuitena Marxa “El Baix Llobregat contra la violència masclista”. És la suma de diverses marxes que s’inicien en diferents municipis de la comarca i que es van trobant pel camí per arribar plegades a l’acte central al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat, on tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest cap a dos quarts d’una del migdia.

Tots els ajuntaments de la comarca donen suport a la marxa i organitzen durant aquesta setmana nombrosos actes relacionats amb el Dia Internacional per l’eliminació del la violència contra les dones.

Fonts: Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here