El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha convocat l’onzena edició de la Jornada del Patrimoni de la comarca. Aquest any es centrarà en “El patrimoni immaterial i el paisatge social al Baix Llobregat”. El Castell de Pallejà acollirà la sessió el dissabte dia 27 de novembre des de les 9 del matí.

La benvinguda institucional anirà a càrrec de l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, de la presidenta del CECBLL, Genoveva Català, d’Albet Gasull, director del Servei de l’Espai Públic de l’AMB, i d’Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal.

Es presentaran dues ponències: Viure la festa en democràcia, a càrrec d’Angel Merino, expert en democràcia de proximitat i història local de Sant Feliu de Llobregat, i Què és el patrimoni immaterial, a càrrec de Lluís García Petit, director de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial. Conduirà aquest espai, Sandra Neiro, regidora de Cultura de Pallejà.

Hi hauran també diverses aportacions temàtiques sobre El patrimoni de la memòria ( l’itinerari obrer de Cornellà i Dones Lluitadores de Sant Boi de Llobregat), Els sabers i les tècniques artesanals ( La construcció d’orgues al Baix Llobregat, i la pedra seca) i les tradicions i manifestacions festives ( Les Passions al Baix Llobregat, i Mots i feines de la pagesia). Conduirà aquest espai Juan Pablo Beas, regidor de Cultura de Sant Andreu de la Barca.

La presentació de les conclusions del Taller Participatiu anirà a càrrec de Marc Riera, del Consell Comarcal.

Finalment, Jordi Borrell, conseller de Medi Ambient, Cultura i Memorial Democràtic farà la cloenda i donarà pas a un espectable infantil a la Plaça del Castell, protagonitzar per les colles de Pallejà.

Col·laboren en la Jornada el Consell Comarcal, el projecte Muntanyes del Baix, l’Ajuntament de Pallejà, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’AMB. Ja s’ha obert el període d’inscripcions.

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here