Estem ja familiaritzats amb parlar de Rosalia, Aitana o Love of Lesbian a les informacions sobre premis musicals. Però dijous passat als Grammy llatins va brillar un altre nom de la comarca: el del castelldefelenc Alizzz

De l’institut Les Marines i els locals d’assaig del Centre municipal Frederic Mompou dd Castelldefels, a ser considerat unànimement com l’home orquestra que hi ha darrere del nou pop urbà.

Els seus enregistraments tenen projecció mundial, i treballa amb C. Tangana, Rosalía, Amaia, Jorge Drexler o Calamaro. I finalment, Alizzz va rebre dijous a Las Vegas, aquest reconeixement mundial.

Darrera del nom artístic d’Alizzz, hi ha el productor de Castelldefels Cristian Quirante, que es va fer ni més ni menys que amb tres premis Grammy llatins per la seva participació en el disc “El Madrileño”, de C Tangana: el de millor cançó pop-rock per “Hong-Kong” (composada, entre d’altres, per Alizzz, C Tangana i Andrés Calamaro); el de millor cançó alternativa per “Nominao”, (feta entre Alizzz, C Tangana i Jorge Drexler); i a la millor enginyeria de gravació.

Cristian Quirante (1984), enginyer de Telecomunicacions, rememorava aquest estiu passat a la revista municipal els seus inicis a Castelldefels, on s’ha criat i on encara resideix. Aquí va començar a tocar la guitarra quan estudiava a l’institut Les Marines.

Podeu trobar l’entrevista a Revista municipal El Castell, juny de 2021 [pdf]

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here