Aquest dissabte, a la Plaça de les Roses es presenta el projecte A-porta al que s’ha adherit l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i que es desplegarà a partir del proper dilluns dia 29 al barri de Can Calders.

A-porta és un projecte social d’apoderament veïnal en que ciutadans i ciutadanes reconeguts, anomenats Picaportes, són contractats, formats i coordinats per visitar a tots i cadascun dels seus veïns i veïnes i donar-los suport, consells i recursos sobre com millorar al seva qualitat de vida . Es tracten temes com l’accés als drets socials, la vulnerabilitat energètica, la recerca de feina, els recursos del barri, la gestió de residus, el malbaratament alimentari, la convivència i el civisme o l’acompanyament de la gent gran.

Les integrants del grup de Picaportes de Can Calders seleccionades són 8 dones, conegudes pel veïnat, de diferents orígens i ètnies i representatives de la diversitat del barri. Han estat contractades per 25 hores mensuals.

El porta a porta s’inicia aquest proper dilluns 29 de novembre i la zona d’intervenció seran 500 llars del barri de Can Calders. Es prioritzarà l’assessorament per reduir la vulnerabilitat energètica i detectar possibles casos de soledat i aïllament, especialment de la gent gran, La iniciativa es desenvoluparà fins l’abril de 2022, quan es valorarà si cal que tingui continuïtat al mateix barri o a d’altres barris del municipi.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here