El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aprovat una declaració per la que sol·licita a la Generalitat estar present en els espais de governança, en el model de gestió i en la interlocució amb l’operador integral de formació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell.

El Consell fonamenta la seva petició en la situació actual de la Formació professional al Baix Llobregat, en la qual més de 1.500 alumnes s’han quedat sense places. També ho justifica per la necessitat d’adaptar prioritats i polítiques públiques a la nova realitat del mercat de treball.

El Consell Comarcal recorda que el CFPA té un valor estratègic amb especial rellevància tant al sector de l’automoció com al Baix Llobregat i que ha d’esdevenir una referència a escala de protocol i col·laboració entre la Generalitat de Catalunya , les empreses representades per les patronals, els clústers, les entitats de formació, el sindicats i els ens locals, alhora que en reclama la posada en marxa sense demora.

L’impuls dels centres d’FP i la diversificació de famílies professionals a la comarca, així com de la formació professional, constitueixen objectius del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social.

Caldrà veure, ara, si el Govern de la Generalitat és receptiu a la proposta presentada des de la comarca.

Font: Consell Comarcal del Baix LLobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here