“De muses a víctimes”, aquest és el títol de la conferència que oferirà Maria Àngels Cabré, escriptora i Directora de l’Observatori Cultural de Gènere, aquest dimecres dia 1 de desembre a Esplugues de Llobregat. L’acte tindrà lloc a La Masoveria de Can Tinturé, al carrer de l’Església, 36, a les 7 del vespre.

Al llarg de la historia, l’art ha servit per confirmar l’existència del sistema patriarcal i també per reafirmar-lo. Al llarg dels segles, els artistes han retratat les dones en les seves dues modalitats preferides, verges o putes, en una relació de tensió i violència envers elles que ha donat exemples que avui fan feredat.

En l’art, aquesta violència explícita ha esdevingut una eina més de dominació i sotmetiment. Cansades, han estat les artistes les que ha revertit i reverteixen aquesta situació en obres que són alhora denúncia i crit.

Una xerrada de Maria Àngels Cabré oportuna uns dies després del 25 N, dia contra la violència masclista. De fet, la conferència, organitzada pels MEL ( Museus d’Esplugues de LLobregat, Can Tinturé i  “La Rajoleta”),  forma part de la programació especial en motiu d’aqueta data.

Font: MEL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here