La crisi social derivada de la pandèmia i la possibilitat de disposar de fons europeus estan fent possible l’aprovació dels pressupostos del 2022 a totes les institucions malgrat la diversitat de pactes de govern que hi podem trobar. Totes aquestes decisions tenen una incidència directa en la comarca del Baix Llobregat.

Els pressupostos de l’Estat, del Govern de PSOE i Unidas Podemos, han tirat endavant gracies al suport de forces com ERC, PDECAT, PNB, Bildu  i d’altres. Les esmenes a la totalitat de Junts, CUP, VOX, PP i Ciutadans han estat derrotades.

A Catalunya, els pressupostos del Govern Aragonès, integrat per ERC i Junts, han tirat endavant gràcies als Comuns, que no han avalat les esmenes a la totalitat de PSC, CUP, PP, VOX i Ciutadans. A l’Ajuntament de Barcelona els pressupostos del govern d’Ada Colau, integrat pels Comuns i el PSC, tenen l’aprovació assegurada desprès que Ernest Maragall s’hagi vist obligat a retirar el seu vot en contra per decisió d’ERC. També l’Àrea Metropolitana de Barcelona, presidida per Colau, ha aprovat inicialment, amb un ampli suport, el seu pressupost que puja fins els 991 milions d’euros.

La Diputació de Barcelona no serà una excepció. En aquesta institució, fonamental pel suport que dona als ajuntaments, hi ha el pacte més estrany de tots: la socialista Núria Marin governa amb Junts, desprès que el partit de Puigdemont optés per de deixar ERC a l’oposició. Ara els pressupostos de 2022 han tirat endavant amb els vots del PSC i de Junts, però també d’ERC i els Comuns. En canvi, el PP s’ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra

La corporació provincial ha aprovat un pressupost per al 2022 que supera els 1.060 milions d’euros. És el més elevat de la seva història i representa un augment del 9’83 % en relació al pressupost d’aquest any. El 85 per cent de la quantitat pressupostada (uns 900 milions d’euros) es destinarà a l’acció política de la Diputació, en inversions (directes o indirectes) als governs locals de les comarques de Barcelona i la seva ciutadania. La meitat d’aquests fons ( uns 400 milions) es transferiran als governs locals. Els altres 500 milions estan destinats als municipis mitjançant programes de cooperació tècnica i de coneixement, i servies directes a la ciutadania. Destaquen la Xarxa de Biblioteques Municipals, la Xarxa de Parcs Naturals o la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació.

Els comptes del 2022 consoliden el compromís de la Diputació amb la implantació de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). També inclouen 73’4 milions d’euros en inversions. El 13’1 per cent del pressupost està destinat a Cultura.

Font: Diputació de Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here