Un nou episodi de violència protagonitzat pel grup ultra Boixos Nois. Una dotzena de membres d’aquesta organització van entrar al Bar Los Cazadores de Cornellà de Llobregat cap a les dues del migdia d’ahir i el van destrossar. Els fets es van produir abans del partit que va enfrontar el RCD Espanyol i la Real Societat.

El bar es troba a poca distancia del RCDE Stadium, de Cornellà- El Prat, el camp del RCD Espanyol. És una lloc de trobada del grup radical Brigadas Balnquiazules. Uns quants seguidors blanquiblaus hi estaven dinant.

L’atac va durar pocs minuts però va ser tan violent que va provocar ferides a dues persones, una noia i un jove de 18 anys que va ser traslladat a l’hospital. Els dotze Boixos Nois que hi van participar estaven liderats, segons ha corregut per les xarxes, per un tal “Paco, el gordo”. Hi van arribar en tres cotxes i anaven armats amb martells i porres.

Sembla que l’agressió  podria ser la resposta dels Boixos Nois a un atac protagonitzat per seguidors radicals del Benfica de Lisboa el passat dimarts a un bar proper al Camp Nou i, en el que, segons els Boixos Nois, haurien també participat seguidors de l’Espanyol.

Diverses dotacions de vehicles dels Mossos d’esquadra i ambulàncies es van desplaçar al lloc dels fets.

Fa pocs dies la policia havia detingut 14 membres dels Boixos Nois i els havia requisat 10 armes de foc. Estan acusats de presumptes delictes greus contra la salut pública, explotació per a la prostitució de dones, tinença il·lícita d’armes i blanqueig de capitals.  Set van ingressar a presó. Un dels detinguts, posteriorment deixat en llibertat amb càrrecs, podria haver participat en l’atac d’aquest diumenge. El grup Boixos Nois, fundat el 1981, per seguidors radicals del Barça, ha protagonitzat nombrosos actes violents i està declarat “grup perillós” per la Comissió  Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia  i la intolerància en l’Esport. No és la primera vegada que aquest grup provoca actes violents a Cornellà de Llobregat: l’any 2018 van ser protagonistes d’una duríssima baralla multitudinària amb joves del barri de Can Espinós de Gavà.

Fotografia: Ara.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here