L’empresa SEAT ha posat en marxa un nou servei ferroviari entre les fàbriques de Martorell i de la ciutat de Palmela, a Portugal, on està ubicada la fàbrica de Vollkswagen Autoeuropa. Està previst que aquest tren, que opera una vegada per setmana, transporti més de 20.000 vehicles l’any.

El nou servei, que s’inscriu dins l’estratègia de SEAT “Move to Zero”, evitarà la circulació per carretera de 2.400 camions i suposarà una reducció del 43 per cent d’emissions de CO2.

Fins ara els cotxes fabricats a Martorell eren transportats  amb tren fins a Salobral (Madrid) i posteriorment es lliuraven en camió als diferents concessionaris. A partir d’ara arribaran directament a Palmela, des d’on es traslladaran en un últim trajecte en camió a la planta de distribució de Azambuja, que es troba a 75 quilòmetres de Palmela. En el trajecte de retorn es transportaran fins el Port de Barcelona  vehicles fabricats a Palmela, des d’on es distribuiran per carretera a diferents zones de l’Estat espanyol i del sud de França, i amb vaixell a destinacions de la Mediterrània.

El nou servei serà operat per Pecovasa Renfe Mercaderies i compta amb composicions de 16 vagons i una longitud màxima de 500 metres; podrà transportar fins a un màxim de 184 vehicles per trajecte. La nova ruta es suma al servei ferroviari Autometro, que connecta la planta de Martorell amb el Port de Barcelona.

Font: SEAT

Fotografia: Europa Press

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here