El Bus metropolità esta empenyent la recuperació del transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona. La demanada de bus diürn en dies feiners s’ha situat ja al 85 % respecte al 2019, abans de  l’inici de la pandèmia de la covid. Aquest increment destaca per sobre de la mitjana de la resta de transport públic. Implica 880.000 validacions diàries en dia feiner durant el mes d’octubre. Caldria recuperar-ne encara 155.000 per arribar als nivells d’abans de la pandèmia.

Amb la reobertura de l’oci nocturn la demanda del Nitbus ha crescut 10 punts, de setembre a octubre i ja arriba al 73 % de viatgers respecte al 2019.

La demana de servei del metro, gestionat també per l’AMB, se situa al 75 % de viatgers respecte al mes d’octubre de 2019. Sembla, doncs, que els diversos mitjans estan recuperant passatgers després d’un any molt dur.

Campanya “Quan tu tornes, tot torna”

Per recuperar usuaris i aconseguir-ne de nous, l’AMB ha llençat la campanya “Quan tu tornes, tot torna”. L’objectiu és recuperar la confiança i el prestigi en l’ús del transport públic de l’AMB que abans de la pandèmia batia xifres rècord de viatgers, i que torni a ser la columna vertebral de la mobilitat conjuntament amb la resta de modes sostenibles de transport.

Les principals fites de la campanya, presentada pel vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, són sensibilitzar la població per no tornar a una mobilitat basada en les energies fòssils i altament contaminants, recuperar la percepció ciutadana de que bus i metro són espais segurs i imprescindibles per a la mobilitat quotidiana i seguir recuperant, fidelitzant i ampliant el número de persones usuàries dels autobusos.

Font: AMB

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here