Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir diumenge més d’un centenar d’avisos pel fort vent -70 dels quals entres les 10.30 i les 14 hores-, concentrats principalment al Camp de Tarragona (41 avisos), la regió metropolitana sud (40 avisos) i la regió metropolitana nord (18 avisos).

La majoria de serveis van ser per retirar de la via pública branques i arbres caiguts per la ventada (diversos cotxes van quedar afectats arreu de Catalunya) o treure cartells o plaques solars inestables. Les ratxes de mestral van superar els 80 km/h en comarques com l’Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat amb registres com els 85,7 km/h de Font-rubí, els 82,1 km/h dels Hostalets de Pierola o els 87 km/h de Castelldefels.

23 serveis dels Bombers de Barcelona pel vent

L’Ajuntament de Barcelona va activar en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades. Fins a les 11.15 hores, Bombers de Barcelona havia realitzat 23 serveis relacionats amb l’episodi de vent, cap de gravetat.

Les ratxes de mestral/ponent a la capital catalana van arribar als 69 km/h a la plaça de Sants, els 66,2 km/h al Raval, els 59,4 km/h a l’Observatori Fabra o els 57,2 km/h a la Zona Universitària, segons les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

Imatge titular: Cau un arbre a causa del vent a La Rambla Marquesa Castellbell de Sant Feliu de Llobregat, sense que s’hagi de lamentar cap víctima. És retirat inmediatament pels serveis municipals.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here