El F.C. Barcelona ha convocat un referèndum telemàtic pel proper dia 19 d’aquest mes. Els socis i sòcies del Barça hauran de decidir si ratifiquen la decisió de l’assemblea del Club d’autoritzar la Directiva de Joan Laporta a sol·licitar un crèdit de fins a 1.500 milions d’euros per construir l’Espai Barça.

Els socis i sòcies de més de 18 anys i amb una antiguitat mínima de 12 mesos podran votar entre les 9 del matí i les 9 de la nit.

La junta directiva afirma que a més del préstec, que podria concedir la companyia Goldman Sachs, aconseguiran 200 milions d’euros més amb l’Espai Barça, xifra que es podria doblar amb el naming right del camp.

Les obres, que, en cas que el referèndum avali la proposta, afectaran al Camp Nou, que serà reformat integralment, i  comportaran la construcció d’un nou Palau ( amb el Palau Petit i una pista de gel) i la urbanització de l’entorn, no acabarien fins l’any 2025.

El Club té previst que el primer any d’obres l’estadi continuï funcionant encara que sigui tan sols amb una part de la grada habilitada. El segon any el Barca no podrà utilitzar el Camp Nou, I el tercer i el quart es tornarà al camp encara que una part no es pugui fer servir.

Així doncs, caldrà decidir on juga el Barça durant la temporada 2023/2024. Segons el directiu Ferran Reverter, “L’únic que podem dir és que en el segon any d’obres jugarem a la zona de Barcelona. Encara estem valorant on anirem. Ho decidirem en uns mesos”.

L’opció que va plantejar Joan Laporta de jugar a l’Estadi Johan Cruyff de Sant Joan Despí, sembla que es refreda. El president blaugrana havia parlat el mes d’octubre de augmentar la capacitat del Johan Cruyff fins als “40.000 o 50.000 espectadors”, tot i que ja advertia que la part més complicada seria la que afectaria la mobilitat i l’aparcament Aquesta possibilitat va encendre els llums d’alarma a Sant Joan Despí, municipi on està ubicat l’estadi, però també a Sant Feliu de Llobregat, que es troba just al costat.

L’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va explicar a RAC 1 que no veu viable l’alternativa del Johan Cruyff. Segons García “d’entre totes les propostes que s‘estan estudiant la de jugar a Sant Joan Despí és la més complexa i inviable”. L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat també manté una actitud vigilant per les repercussions sobre la mobilitat que l’ampliació de l’estadi tindria al seu terme municipal.

Sembla doncs que Ansu Fati o Eric García no jugaran la temporada 2023/2024 a Sant Joan Despí. No hi ha moltes alternatives: la solució podria ser jugar a l’Estadi  Lluís Companys, a Montjuic, però aquesta possibilitat no entusiasmava gaire al Barça. Hores d’ara no sembla que ningú hagi proposat que el Barça jugui els seus partits de forma alternativa al RCDE Stadium, el camp del seu rival el RCD Espanyol. Seria acabar jugant també al Baix Llobregat, és a dir a Cornellà- El Prat. Però com que això sona a broma i no passarà, caldrà esperar a veure què succeix el dia 19 i quina decisió adopta el Barça després.

Fotografia: OK diario

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here