El tema de la caça en espais visitats per molta gent, especialment en zones periurbanes i en parcs naturals, sempre ha aixecat polèmica. Ara, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat han signat un protocol per aplicar una sèrie de mesures per incrementar la seguretat en les batudes de caça que es realitzin en espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Al Baix Llobregat afecta a zones com Collserola o el Garraf.

L’objectiu del conveni és aconseguir que les batudes siguin més segures, tant per les persones caçadores com per a la resta d’usuaris i usuàries d’aquestes zones, que han vist incrementada la presència de visitants arran de la pandèmia.

Entre les accions previstes hi figuren la informació anticipada de les batudes, la senyalització dels accessos, la presència de personal informador, així com la seva divulgació a través de les xarxes socials. Les batudes s’hauran de fer fora dels llocs més concorreguts i alhora es promouran bones pràctiques de la caça, fomentant el seu component gastronòmic.

La sobreabundància de determinades espècies com els senglars provoca problemes i pèrdues econòmiques. La passada temporada es van caçar fins a 63.000 seglars. Però la proximitat de caçadors incomoda, i molt ,a les persones que gaudeixen de la natura sovint acompanyades de nens i nenes. Caldrà veure si aquest protocol serveix per reduir la tensió entre usos diferents, i sovint contradictoris, dels nostres espais naturals.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here