L’Assemblea  del Parc Rural del Montserrat va aprovar la setmana passada expressar el seu rebuig al projecte de construcció d’una línia de molt alta tensió (MAT) entre l’Anoia i el Vallès Occidental que, tal com ha informat ElBaix.cat passaria pels municipis d’Olesa de Montserrat, Esparraguera i Abrera. El projecte està impulsat per l’empresa Forestalia SL.

Els tres municipis del Baix Llobregat afectats han creat un front comú amb Hostalets de Pierola, Castellbisbal, Rubí i Ullastrell per oposar-se a un projecte que malmetria el territori.

Cada ajuntament també ha aprovat mocions en contra de la MAT. A Esparreguera tots els grups polítics, excepte la CUP, han presentat una resolució en aquest sentit. Segons Eduard Rivas, alcalde de la localitat, “la indefinició d’una proposta estratègica energètica a Catalunya no pot ser excusa per habilitar un projecte d’aquest tipus, per les conseqüències mediambientals i d’impacte en el territori”.

També Olesa de Montserrat ha aprovat una moció en el mateix sentit, amb el vot de tots els grups, excepte Ciutadans. L’alcalde Miquel Riera ha destacat que el projecte destrossaria “una zona zepa de gran valor ecològic”.

Abrera també va provar, en aquest cas per unanimitat, una moció de rebuig del projecte de MAT. L’alcalde Jesús Naharro ha declarat que “han de ser les institucions públiques les que governin el futur de la nostra energia” i no una empresa privada.

El Parc Rural del Montserrat impulsat l’any 2004 per la Diputació de Barcelona i diversos municipis de l’entorn de Montserrat és una eina per preservar, gestionar i dinamitzar l’espai rural d’aquest territori. És fruit de la cooperació i el treball conjunt d’aquestes institucions. Incorpora territori de dues vegueries (la Catalunya central i la Regió metropolitana de Barcelona), 4 comarques ( Anoia, Baix Llobregat, Bages i Vallès Occidental) i prop de 20 municipis. Té una superfície de 347’9 quilòmetres quadrats que representen el 4’5 per cent del territori total de la província de Barcelona. Ara aixeca la seva veu contra un projecte que pot afectar greument la preservació dels seus valors paisatgístics i mediambientals

Fotografia. Ajuntament de Viladecavalls

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here