El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) organitza el proper divendres 17 de desembre un interessant seminari sobre un tema d’actualitat: “ Democratitzar l’espai públic. Els nomenclàtors del Baix Llobregat”.

L’acte tindrà lloc a Sant Just Desvern, a la Sala Isidor Cónsul  de Can Ginestar ( Carles Mercader, 17) a partir de dos quarts d’11 del matí. La benvinguda anirà a càrrec de Gina Pol, regidora de cultura de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, de María Jesús Bono, membre de la Junta del CECBLL, i de Josep Font,  responsable dels Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Joan Sagués, doctor en Història Contemporània, presentarà la ponència “Disputes polítiques i intervencions memorials en el nomenclàtor lleidatà del segle XXI”. A continuació s’esposaran diverses experiències del Baix Llobregat sobre la revisió dels nomenclàtors.

A les 12 del migdia, el conseller comarcal de Cultura, Memòria i Medi ambient, Jordi Carbonell, regidor de Pallejà, exposarà les conclusions de la jornada.

Aquesta  reflexió sobre el nomenclàtor i la memòria democràtica es produeix en uns moments en que s’està tramitant al Congrés de Diputats el projecte de Llei de Memòria Democràtica, elaborat pel govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos, enmig d’una forta oposició  de la dreta i l’extrema dreta de PP, VOX i Ciutadans, i quan continuen obertes polèmiques com les provocades per l’Ajuntament de Madrid que recentment ha avançat la seva negativa a que es pugui dedicar un carrer a la reconeguda escriptora Almudena Grandes.

El seminari està organitzat pel CECBLL i l’Ajuntament de Sant Just Desvern, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, del Memorial Democràtic, de l’AMB, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here