Tal com ja va informar elBaix.cat, el Govern de la Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi 2021 a 20 personalitats i 10 entitats. Entre els guardonats hi ha Fundesplai, ubicada al barri de Sant Cosme, del Prat de Llobregat, entitat sobre la que aquest mitjà ja va informar la setmana passada.

Aquest dilluns dia 13 de desembre, a dos quarts de 6 de la tarda, el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallés ha acollit l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi a les persones i entitats guardonades. El president de la Generalitat Pere Aragonès i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han presidit la cerimònia, que ha estat presentada per l’actriu Carme Sansa i l’esportista Gemma Mengual. El president de Fundesplai, Josep Gassó, ha recollit el guardó de la seva entitat. Pau Gasol, en canvi, no ha pogut assitir personalment a l’acte: segons l’organització, la Creu de Sant Jordi li serà lliurada més endavant

Segons la Generalitat, Pau Gasol i Sáez, jugador de bàsquet de Sant Boi de Llobregat, ha estat distingit “per ser un referent del bàsquet i, per extensió, de l’esport català, i, per la contribució a la seva internacionalització. Ha jugat professionalment durant 20 anys a l’NBA, la competició de bàsquet de més renom de tot el món. Ha estat, també, jugador de la selecció espanyola i de la lliga ACB. La seva faceta com a jugador s’ha vist complementada amb la seva vessant social, ja que és president de la Gasol Fundation, membre de la Comissió d’Atletes del COI i de la Global Champion per a la Nutrició i la Fi de l’Obesitat Infantil d’UNICEF. Actualment, és assessor, inversor i activista en projectes d’esport i benestar”.

Tot un reconeixement, doncs, a un ciutadà il·lustre de Sant Boi de Llobregat i de la comarca.

Font: gencat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here