La factoria de SEAT a Martorell s’ha vits obligada a avançar cinc dies l’aturada de la producció per Nadal per la manca de xips. Aquest dijous dia 16 de desembre serà el darrer dia de feina de l’any 2021. Les tres línies de la planta de Martorell no reprendran l’activitat fis el 10 de gener, un cop hagin passat les festes nadalenques.

La manca de subministraments, que afecta a tota la indústria, està en l’origen de la decisió que la companyia va comunicar als sindicats en una reunió celebrada el passat divendres. SEAT aplicarà un ERTO (Expedient de Regulació d’Ocupació) durant cincs dies, entre el 17 i el 23 de desembre. La resta de dies fins el10 de gener ja no estava previst treballar.

L’escassetat global de semiconductors ha impedit a l’empresa donar resposta a l’alta demanda registrada de les marques Seat i Cupra. La direcció de SEAT  ha recordat que, quan disposa de xips, fabrica el màxim número de vehicles que pot i que per aquest motiu el 7 de desembre no es va fer pont i es va treballar.

SEAT té en vigor un ERTO fins el juny de 2022. Fins ara hi havia unes 400 persones amb la feina suspesa al dia per reducció de torns.

Font: ACN

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here