El reconegut escultor Jaume Plensa ha estat guardonat per El Periódico com a Català de l’any 2021. Plensa està vinculat per partida doble al Baix Llobregat: viu a Sant Just Desvern i té el taller on treballa a Sant Feliu de Llobregat.

Després de tres any de parèntesi, la gala, organitzada pel diari El Periódico s’ha tornat a celebrar. Va tenir lloc aquest dimarts a l’Auditori de Barcelona i va ser presentada per l’actriu Cristina Brondo. L’acte va comptar amb la presència  del president de la Genialitat, Pere Aragonès, del president de Prensa Ibérica, Javier Moll, i del director del diari, Albert Sáez.

Plensa, en el seu discurs d’agraïment, va voler compartir el premi “amb tot el món de l’art, que treballa per a introduir bellesa en el dia a dia de tanta gent”. I va invocar la necessitat de “construir espais de retrobament i de silenci on abraçar l’invisible origen dels nostres somnis”. El president Aragonès va definir Jaume Plensa com a “un ambaixador de Catalunya al món”.  El grup Sopa de Cabra, interpretant “Camins” i “El boig de la ciutat”, va animar la gala en la que es va recordar al cantautor de Cornellà, Ramon Muntaner.

Les obres de Jaume Plensa ( Barcelona, 1955) estan repartides per tot el món. Les seves dues últimes intervencions ocupen espais significatius de EEUU: “Utopia” a Michigan, i “L’ànima de l’aigua” al costat del riu Hudson, davant Manhattan. A Barcelona, la seva obra “Carmela” situada davant el Palau de la Música Catalana, s’ha convertit en un punt d’atracció de la ciutat. Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern també compten amb obres seves.

Font i fotografia : El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here