Més de 200 militants socialistes del Baix Llobregat (145 delegats i delegades i 80 persones convidades) han participat aquest cap de setmana a Barcelona en el Congrés Extraordinari del PSC, que ha ratificat l’executiva encapçalada per Salvador Illa. Tanmateix ha estat el moment d’expressar l’agraïment a Miquel Iceta, actual ministre de Cultura, per la seva tasca al front del partit durant els darrers anys. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha intervingut en la sessió de cloenda.

L’impacte mediàtic del Congrés ha quedat en bona part tapat per la manifestació de dissabte convocada per Som Escola en defensa del català als centres d’ensenyament i la polèmica generada per l’absència dels socialistes catalans d’una mobilització en la que van participar de forma destacada CCOO i UGT.

El Congrés ha servit per confirmar Salvador Illa com a nou primer secretari del partit, substituint Miquel Iceta. Iceta passa a ser president del PSC desplaçant l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a la vicepresidència.

Dos militants del Baix Llobregat exerciran  un paper determinant dins la nova executiva d’Illa. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret (a la fotografia), ocuparà la viceprimera secretaria de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral, fet que la convertirà en la pràctica en la número dos del partit. Per la seva banda, Joaquín Fernandez, vicesecretari de la Federació del Baix Llobregat, passa a dirigir, en un segon nivell, la Secretaria de Política Municipal. Fernández és el cap de gabinet d’Antoni Balmón a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fou representant a Catalunya del sector de Susana Díaz, i va ser un dels negociadors del polèmic pacte entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona.

Altres militants del Baix Llobregat també seran dins una àmplia executiva integrada per 54 membres: la diputada Sonia Guerra, ex regidora de Sant Boi,  Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, o l’alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz. Com a membres nats hi figuren la ministra Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà, Eva Granados, portaveu del PSOE al Senat, el diputat al Congrés José Zaragoza, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz o l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, únic membre a la direcció socialista del grup Nou Cicle proper a l’ex líder del partit Raimon Obiols.

Fotografia de Lluïsa Moret: Catalunyapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here