Canvis a la direcció del Cos de Mossos d’esquadra. El Departament d’Interior ha decidit cessar al major Josep Lluís Trapero, com a cap del Cos i nomenar el comissari Josep Maria Estela, fins ara Cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona. En quatre anys de grans convulsions el Cos de Mossos haurà tingut cinc Caps diferents, una situació d’inestabilitat poc desitjable, només equiparable a la quantitat de Consellers que han dirigit el Departament d’Interior els darrers temps. Des de la Conselleria es justifica el canvi pel fet que ERC ha assumit per primera vegada la direcció d’Interior, però no ha pogut evitar que més d’un pensi que les declaracions del major Trapero davant el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional, mai perdonades per l’independentisme, van permetre la seva absolució però han acabat provocant també la seva destitució.

El Departament d’Interior ha optat per un equip renovat i potent. Acompanyaran a Estela, que continuarà com a Comissari i no optarà a ser Major, el comissari Eduard Sallent i la intendenta Rosa Bosch, fins ara vinculada a la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació.

El comissari Eduard Sallent era actualment el Cap de la Regió Metropolitana Sud, amb seu a Sant Feliu de Llobregat i que presta servei a tota la comarca del Baix Llobregat. Sallent va ser Cap del Cos de Mossos d’esquadra els anys 2019 i 2020, fins la restitució en el seu lloc del major Trapero després de la seva absolució a l’Audiència Nacional. Sallent és considerat un molt bon professional.  Aquest veí de Corbera de Llobregat és llicenciat en Filosofia, ha format part de diverses missions internacionals sota la direcció de Nacions Unides i ha estat professor de Drets Humans i Deontologia Policial a l’Institut de Seguretat Publica de Catalunya. Ara Interior haurà der designar un nou cap de la Regió Policial Metropolitana Sud.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here