La Taula de Reindustrialització  busca alternatives al tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, plenament efectiu a partir del l’1 de gener, i una sortida per als 1.400 treballadors i treballadores que a final d’any ja no tindran feina.

La Taula es va reunir el divendres 17 de desembre, després de la confirmació de la retirada de la proposta de l’empresa xinesa Great Wall Motors, i va decidir centrar la seva estratègia en la consolidació de l’anomenat “hub” d’electromobilitat que lidera l’empresa QEV Technologies. En aquesta línia es va acordar reforçar les converses amb aquesta empresa per estudiar el seu encaix a les instal·lacions de la Zona Franca, on es fabricarien vehicles elèctrics i propulsats amb nitrogen.

El “hub” podria proporcionar feina a uns 1.300 treballadors en els propers tres anys. L’empresa belga Punch s’ha tornat a mostrar també interessada a participar en l’operació.

Segons la Taula, avancen a bon ritme la resta de negociacions, com les que es mantenen amb QEV i amb el grup de motocicletes Silence de cara a la recuperació dels centres de Sant Andreu de la Barca, on la primera produiria bastidors, i de Montcada i Reixac, on s’ubicaria la segona.

La Taula, que divendres va celebrar la seva catorzena sessió, està formada per representants del Govern central, de la Generalitat de Catalunya, membres de Nissan i representants sindicals. El dia 29 de desembre s’ha convocat una nova trobada, tot i que, segons fonts sindicals, no es veu possible tancar un projecte definitiu fins el mes de febrer. Segons les administracions, es descarta totalment que les instal·lacions de Nissan acullin el projecte de manteniment de vehicles militars de Tess Defence. Els Comitès de treballadors  atribueixen el rebuig a causes polítiques.

El secretari general d’Indústria del Govern central, Raul Blanco, ha assegurat que “sigui quin sigui el resultat de les negociacions , la plantilla estarà coberta”. Els sindicats no s’ho creuran fins que la promesa no sigui una realitat.

Fotografia: USOC

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here