El projecte global de les Vies Blaves impulsat per la Diputació de Barcelona ha rebut un important suport: 4’5 milions d’euros dins la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) per a ens locals finançats amb els Fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede” del Govern central.

Vies Blaves Barcelona vol posar en valor i recuperar el patrimoni natural i cultural en torn al parc fluvial de les comarques de Barcelona, mitjançant la creació i adequació d’itineraris transitables per a la pràctica del cicloturisme i del senderisme entorn dels rius Llobregat (a la fotografia), Anoia i Cardener. L’objectiu és rehabilitar les lleres d’aquests rius per retornar-les a la ciutadania pel seu gaudi des del respecte a la biodiversitat. Els primers 4’5 milions aniran destinats a cinc municipis de la comarca de l’Anoia.

Les Vies Blaves recorreran 360 quilòmetres i passaran per 59 municipis de 7 comarques: A més de la del Baix Llobregat, inclouran l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès i Barcelonès. Connectaran prop de 5 milions de persones amb un ric patrimoni natural, cultural, gastronòmic i arquitectònic. La Via Blava Llobregat començarà a Castellar de N’Hug i acabarà al Prat de LLobregat.

Les vies tindran una amplada mínima de tres metres i un desnivell suau, amb trams adaptats per a cadires de rodes i segregats per a vianants i ciclistes, ideals per a la pràctica d’activitats saludables, d’esport, d’educació mediambiental i d’oci.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here