L’any 2021 acaba amb un nou reconeixement per a l’escultor Jaume Plensa, veí de Sant Just Desvern i que té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat: el Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va aprovar aquest passat dimarts la concessió de les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts corresponents a l’any 2021 a trenta-una personalitats i institucions de la cultura. Entre els guardonats hi ha Jaume Plensa i Suñé.

La nota oficial destaca que Plensa, nascut l’any 1955, és escultor i gravador i que ha experimentat també amb el dibuix, escenaris d’òpera, vídeo projeccions o instal·lacions acústiques. Afegeix que és conegut per les seves grans escultures formades per lletres i números. Recorda que les seves obres estan disseminades per nombroses i importants ciutats de tot el món com Nova York, Edimburg, Barcelona, París, Santo Domingo, Madrid o Dallas. I assenyala que entre els seus reconeixements hi ha el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2013. Plensa va rebre va pocs la distinció de Català de l’Any 2021.

La Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts distingeix  les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Entre els guardonats de l’any 2021, es troben Javier Bardem, Icíar Bollaín, Paloma San Basilio, Amaral, Ana Locking, Ian Gibson, Antón Reixa, Mayte Martin, Carme Solé Vendrell, Colita, Agustí Villaronga o Javier Gurruchaga.

Font i fotografia: Ministeri de Cultura i Esport

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here