La Comissió de Reindustrialització de Nissan, integrada per sindicats, administracions públiques i la direcció de Nissan avança en la seva missió de trobar alternatives a les instal·lacions de l’empresa que tanca.

La Comissió ha triat el “hub” de descarbonització o de mobilitat elèctrica liderat per QEV Technologies com la millor opció per aprofitar i reindustrialitzar la planta de la Zona Franca. El projecte d’aquesta empresa catalana ha rebut el suport de totes les parts perquè es considera que compleix els objectius marcats per la comissió ja que proposa una solució industrial. Es parla d’una inversió de 1.200 milions d’euros i de 1.800 llocs de treball en quatre anys.

Aquest “hub” ocuparia les dues línies actuals de Nissan per produir diversos models de vehicles i s’està pendent d’estudiar si les necessitats d’espai poden permetre que hi hagi lloc per a altres tipus de projectes complementaris. També s’està analitzant l’oferta de l’empresa belga Punch.

El futur de les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca, i també de les de Montcada i Reixac, encara no tenen una solució definitiva. Tot i així, la Comissió afirma que hi ha negociacions avançades amb QEV Technologies i Silence, i que els porpres dies es podrien concretar els darrers detalls per a un acord global quer afecti totes les plantes de Nissan a Catalunya. Sembla que hi ha possibilitats reals que QEV assumeixi també les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca per subministrar bastidors i xassís a la Zona Franca i que Silence podria anar a Montcada, on fabricaria motos elèctriques.

El proper dia 21 de gener es celebrarà un nova reunió de la Comissió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here