Comença el Dakar 2022. I el Baix Llobregat hi és present de forma destacada. Els pilots de Sant Feliu de Llobregat, Jordi Juvanteny, i de Molins de Rei, Xavi Foj, hi seran una vegada més. La novetat la constitueixen dues baixllobregatines que hi participen en cotxe i per a cap d’elles és aquest el seu vehicle habitual. La pilot de Corbera, Laia Sanz, habitual del Dakar en moto, participa aquest any amb un cotxe, i la pilot d’avions de Sant Feliu de Llobregat, Mercè Martí, canvia el cel per la sorra del desert i hi és present també amb un vehicle de quatre rodes.

Mercé Martí lidera el primer equip cent per cent femení en la història del Dakar. Està integrat per sis dones. L’aviadora catalana competirà al costat de la seva copilot Margot Llobera, amb un side by side Can-am preparat per FN Speed Team amb les mecàniques Jessica Nebra i Iona Hernández; la Núria Gaja actuarà coma coordinadora de l’equip i l’Anna Farré serà la cap de grup.

El seu objectiu és acabar el Dakar, una de les proves més dures del món.  Mercè Martí, ha comentat que el seu cotxe “va fantàsticament a les dunes, les passa volant”. La participació d’un equip integrat exclusivament per dones en una competició molt monopolitzada a nivell informatiu pels homes ha aixecat molta expectació. Les integrants de l’equip català van superar sense problemes les proves anti-covid, que han portat de corcoll a molts participants. Ahir, però, era el seu vehicle el motiu de preocupació.

El Dakar 2022 tindrà lloc entre l’1 i el 14 de gener amb un total de 13 jornades de competició (12 etapes i el pròleg d’aquest dissabte). Es farà un recorregut de 8.375 quilòmetres, dels quals, 4.258 seran cronometrats. Surt i acaba a la ciutat de Jeddah, a l’Aràbia Saudita. El 70 per cent de l’itinerari es fa en zones de sorra i dunes. Aquesta és l’edició número 44 d’aquesta coneguda cursa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here