El pacte entre ERC, Junts i el PSC per renovar les institucions que depenen del Parlament de Catalunya que tenien el mandat caducat s’aplicarà, segons sembla, a primers de l’any que ve.

Entre els organismes que patiran canvis hi ha el Consell de Garanties  Estatutàries, la institució de la Generalitat que vetlla per l’adequació a l’Estatut i a la Constitució de les disposicions de la Generalitat. El prestigiós jurista, Joan Egea Fernández, nascut a Olesa de Montserrat l’any 1951, president del Consell, deixarà, doncs, properament, la presidència d’aquesta institució.

Egea és doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, catedràtic de Dret Civil de la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 1991, acadèmic electe de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

És autor d’un centenar de publicacions científiques i membre del Consell Editor de l’Editorial Atelier Libros Jurídicos i del Comitè Científic de revistes jurídiques com La Notaria, Revista Catalana de Dret Privat i InDret. Revista per l’anàlisi del Dret.

Co a membre de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya va participar en l’elaboració de l’Avantprojecte de llei en matèria de Dret Civil català.

Ha estat degà de la Facultat de Dret de la UPF i vocal de la Junta Electoral Central. L’any 2019 va rebre el XI Premi Puig Salellas, atorgat pel Col·legi de Notarial de Catalunya.

Joan Egea era membre del Consell des de l’any 2009 i el presidia des de l’any 2013. Ara, amb el mandat caducat, serà substituït, segons han anunciat ERC, Junts i PSC pel jurista i membre del Consell, Joan Vintró.

Fotografia: cge.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here