La regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Just Desvern i la Comissió de Patrimoni del Centre d’Estudis Santjustencs han analitzat futures inversions necessàries per aquest any 2022 en edificis catalogats. Entre les actuacions hi hauria la rehabilitació de la masia de Can Freixes , la construcció d’una coberta nova a la masia de Can Candeler, arranjaments a la masia de Can Cortès i en alguns camins que passen a prop de masies, la millora del camí de la Penya del Moro o de l’estat de les barraques de vinya. Els treballs per reposar la roda del molí de vent a Can Ginestar ja s’han iniciat.

També s’ha presentat un mapa de finals del segle XIX que l’Ajuntament, a través de l’Arxiu Municipal, ha adquirit al mercat d’antiguitats i que permet conèixer la xarxa de camins públics de muntanya existents entorn de l’any 1880. En aquella època Sant Just afrontava encara amb els termes de Santa Creu d’Olorda, Vallvidrera i Sarrià.

Mapes com el que ha adquirit l’Arxiu permeten defensar molt millor la xarxa de camins públics de Sant Just Desvern, evitant apropiacions indegudes que van en contra de l’ús públic que durant molts anys han tingut aquest camins.

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

Fotografia: Centre Estudis Santjustencs

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here