Des d’aquesta setmana Sant Joan Despí forma part de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Es tracta d’una àrea de 3’7 quilòmetres que inclou el nucli urbà de la ciutat, entre Cornellà de LLobregat, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

Tot i que la normativa afecta a ciutats de més de 50.000 habitants, Sant Joan gestionarà la normativa necessària que li permeti complir la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica.

Aquesta decisió implica la restricció de circulació per als vehicles sense etiqueta DGT durant els dies laborables en horari de 7 del matí a les 8 del vespre. Les excepcions i autoritzacions són les mateixes que afecten a la ZBE de la metròpolis de Barcelona.

Els vehicles ja inscrits al registre per circular a la ZBE Rondes de Barcelona, no cal que facin cap altra gestió ja que el registre és comú.

Les Zones de Baixes Emissions pretenen reduir la contaminació ambiental , preservar i millorar la qualitat de l’aire i la salut pública.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here