Noves informacions sobre el partit que impulsa l’exconsellera de la Generalitat, Àngels Chacón. Ja es coneix el nom: “Centrem”, tota una declaració d’intencions. I ja ha estat legalitzat al Ministeri de l’Interior: al registre hi figura com a direcció provisional la regidora de Junts per Catalunya, a Sant Just Desvern, Laia Flotats. Centrem comença, doncs, fort al Baix Llobregat.

Està previst que Chacón presenti el nou partit el proper 11 de gener a Barcelona. La pagina web, encara no operativa, es titula “centremcatalunya.cat”.

Sembla ja segura la incorporació a Centrem, del PDECat, el partit que fins fa ben poc encapçalava Chacón, de la Lliga Democràtica, de Convergents i de Lliures. Una operació dissenyada per recuperar part de l’antic espai polític de Convergència i Unió, avui dispers en diverses opcions, de la que Junts per Catalunya, el partit de Puigdemont, és la majoritària. Entre els impulsors, tal com ja va informar ElBaix.cat es troben la líder de la Lliga, Àstrid Barrio, i dirigents de l’antiga CiU com l’exconseller de la Generalitat, Antoni Fernández Teixidó o l’ex diputat Roger Montañola. No hi seran ni Units per Avançar, liderat per l’exconseller d’Unió Democràtica, Ramón Espadaler, avui a les llistes del PSC, ni l’ex senadora Marta Pascal, avui al PNC. Tampoc hi serà una figura que podria haver resultat incòmode per els sectors més nacionalistes, l’exdirigent de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch. S’espera en canvi la possible incorporació de l’exdiputat al Congrés, Carles Campuzano, i de l’exconseller de la Generalitat i exalcalde de Sant Cugat del Vallés, Lluís Recoder.  Personalitats com l’expresident Artur Mas o l’exconseller Andreu Mas- Colell van donar suport al PEDCat a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. El PEDCat té quatre diputats i diputades al Congrés, que actuen al marge dels de Junts per Catalunya.

L’aparició de Centrem troba a Junts per Catalunya en un moment delicat. Puigdemont és alhora president de Junts per Catalunya i de l’organització Consell per la República. Dos membres del Consell han presentat una moció demanant que Puigdemont deixi de presidir Junts per Catalunya i es dediqui exclusivament a encapçalar el Consell per la República, fet que allunyaria de Junts a qui és el seu principal actiu. I tot això en el moment en que Centrem anuncia la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals de 2023. Caldrà veure quina serà la reacció dels alcaldes del PEDCat, com l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, si se’ls posa en la tessitura d’haver de triar.

Fotografia: Cartell de presentació de Laia Flotats com a cap de llista per Sant Just Desvern a les eleccions de 2019

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here