El consistori ha enviat una carta al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per a sol·licitar que les mesures sanitàries que s’apliquen als centres per a gent gran s’ajustin més a la realitat dels serveis i no es facin confinaments generalitzats, sinó únicament a contactes estrets, perquè l’aïllament té efectes perjudicials en el benestar emocional dels avis i àvies.

La carta, signada per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i la regidora de Gent Gran, Maria Vallejo, demana la revisió del Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus  en l’àmbit residencial per tal que s’apliquin mesures  ajustades a cada situació.

L’Ajuntament exigeix al conseller Argimon que es tingui en compte la sectorialització en grups de convivència que s’aplica a la residència municipal Can Comelles, i que s’evitin confinaments generalitzats.

Els cinc casos positius de coronavirus detectats entre els dies 24 i 27 de desembre de l’any passat van provocar que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya mantingués Can Comelles com a residència vermella, fet que va obligar a cancel·lar les visites a l’interior del centre així com les sortides de les persones residents i a tancar el centre de dia. A hores d’ara les persones residents a Can Comelles a les quals se’ls va realitzar una PCR el passat dia 31 de desembre han donat negatiu i es resta a l’espera que la residència vella passi a considerar-se ja residència taronja. Aquest divendres dia 7 s’han realitzat noves proves seqüenciades tant a les persones residents com treballadores de tot el centre.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here