Les plantes de SEAT a Martorell, Barcelona i El Prat de Llobregat recuperen l’activitat aquest dilluns després d’una perllongada aturada durant les festes de Nadal a causa de la manca de xips.

Però l’onada de contagis provocada per la sisena onada de la covid-19 deixa obert el dubte de si caldrà ampliar l’ERTO ( Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) vigent. L’actual Expedient es va acordar el setembre de 2021 a causa de de la crisi dels semiconductors que afecta tota la industria automobilística.

Però no tot són previsions pessimistes. SEAT ha tancat el 2021 com a empresa líder en la venda de vehicles per quart any consecutiu. SEAT va vendre un total de 70.523 cotxes l’any passat, fet que representa una quota de mercat del 8’2 %. El model Arona és el més venut a tot l’Estat espanyol, amb un total de 21.946 unitats. En un comunicat SEAT celebra ser “la marca preferida pels compradors espanyols”. Segons l’empresa, per primera vegada un SUV urbà ( vehicle esportiu utilitari) va liderar el mercat , la qual cosa es dona en paral·lel a l’enorme creixement d’aquest tipus de vehicle: les seves vendes van suposar el 22% del total.

Després de l’Arona, els cotxes més venuts l’any 2021 per la marca del grup Volskwagen van ser el León, amb 16.6901 unitats i l’Ibiza, amb 15.103.

Font i fotografia: SEAT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here