Si fa pocs dies elBaix.cat es feia ressò de les critiques d’ERC al funcionament de la nova concessió del servei de bus interurbà entre diversos municipis de la comarca (Castelldefels, Gavà,  Viladecans i el Prat de Llobregat) i l’Hospitalet i Barcelona, ara són els sindicats majoritaris els que denuncien les males condicions d’aquestes línies d’autobús.

CCOO i UGT demanen, en un comunicat conjunt emès ahir, normalitzar la situació del transport públic amb autobús entre Barcelona i el Baix Llobregat. Els sindicats critiquen “la pressió” que reben els conductors  a causa de les ineficiències del servei i de l’incompliment d’horaris que, han assegurat, es produeixen des de fa mesos.

Segons els sindicats majoritaris a Catalunya, els conductors han patit agressions verbals i fins i tot intent d’agressió física. Reclamen solucions i denuncien que “hi hagi autobusos en condicions decadents” que impedeixen poder oferir un servei públic de qualitat. Adverteixen que no tenen mesures de protecció davant la Covid-19 i demanen instruments de comunicació amb l’empresa en cas d’incidència o emergència. També protesten pel fet que les instal·lacions de les cotxeres no ofereixen espai de descans i menjador ni tenen aigua potable.

La nova empresa operador, Avanza, ha explicat a Europa Press que van assumir la concessió  “fa quinze dies” i que es van trobar amb una flota amb molt males condicions i un servei que ja estava deteriorat. Han afegit que estan treballant intensament per reverir la situació però que necessitaran temps “per posar-ho a to”. Fonts de l’AMB i d’Avanza han assegurat que no tenen constància de cap agressió.

CCOO i UGT sol·liciten als ajuntaments de les localitats afectades, tant a governs com a oposicions, a l’AMB, a ATM ( que gestiona el transport públic a la zona) i a la nova operadora “unificar esforços per a normalitzar el servei”. També demanen comprensió als usuaris, ja que els treballadors “no tenim cap culpa de la situació del servei, malgrat ser la cara visible”.

L’empresa mexicana d’origen aragonès, Avanza, es va adjudicar el concurs d’AMB desplaçant a BaixBus, operada a través de Mohn.

De moment, segons AMB, s’ha produït una disminució d’horaris de pas a les línies E80 i E86, que passaran a tenir una freqüència de 30 minuts en dies feiners, mentre que la E98 passarà a circular cada 15 minuts els matins.  La línia E97, que connecta directament Castelldefels i l’avinguda Diagonal de Barcelona, deixa de prestar servei, sembla ser que per la manca ‘autobusos. A més s’ha produït l’eliminació definitiva de les línies L87 i L81, entre Viladecans i Barcelona i des de Gavà a Barcelona, respectivament.

Fonts : CCOO i UGT i AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here