Un bon toc d’atenció a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Abrera. El 29 de desembre de 2021, el Ple de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) va adoptar per unanimitat un acord que ara ha transcendit donant  la raó al Grup Municipal d’Abrera en Comú en la reclamació presentada contra l’Ajuntament per denegació d‘informació.

La GAIP és un òrgan independent, nomenat per Parlament de Catalunya, de tutela del dret d’accés a la informació per part de la ciutadania.

Després que els Comuns demanessin còpia de l’esborrany de la diagnosi de l’Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible que l’Ajuntament fa un any i mig que elabora, l’alcalde d’Abrera el socialista Jesús Naharro va respondre fora de termini a Abrera en Comú denegant l’accés a aquesta informació.

Ara, a instàncies dels Comuns, la GAIP ha resolt que la resposta de l’alcalde va ser clarament lesiva dels drets del grup reclamant, afegint que el consistori no ha justificat mínimament quin és el dany que l’accés a la documentació del regidor Joaquín Eandi ( a la fotografia) podria fer a l’Ajuntament.

El grup d’Abrera en Comú, en un comunicat, valora molt positivament la resolució de la GAIP i lamenta, diu, “aquesta nova mostra d’arbitrarietat del govern Naharro, que s’està acostumant a utilitzar plans municipals de llarg abast, com el de salut o el de prevenció de residus, com a eines d’ús exclusiu del govern, sense implementar-los ni portar-los a debat plenari”. El PSC governa Abrera amb majoria absoluta.

 

Font: Abrera En Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here