Segons informa el Confidencial Digital, la Direcció General de la Guàrdia Civil ha hagut de declarar desert el procés de contractació que va obrir per encarregar obres de reparació dels blocs 1 i 14 de la caserna de Sant Andreu de la Barca. La mesa de contractació va constar que no havia rebut cap oferta perquè cap empresa s’ha interessat en realitzar les obres. Per aquest motiu la mesa va proposar declarar desert l’expedient de contractació. La licitació comptava amb un pressupost de 177.461 euros.

La Direcció General de la Guàrdia Civil havia detectat en dos edificis de la caserna  “escletxes i fissures, tant per que fa a la façana, com en l’interior dels habitatges, produïdes per la flexió del tram de forjat que es troba en el sortint”.

Els blocs afectats disposen d’una planta soterrani destinada a aparcament de vehicles, una planta baixa que s’utilitza com a magatzem i quatre plantes d’ús residencial, on hi viuen guàrdies civils i les seves famílies, seguint el model de casa-caserna propi d’aquest Cos des del segle XIX. La Guàrdia Civil considera necessari efectuar un reforç estructural actuant sobre la part armada superior amb una banda de fibra adherida a la part superior del nervi. Les obres implicarien aixecar el terra de tots els pisos i habitatges afectats ( tres habitacions, bany i terrassa), així com la part danyada de la teulada, demolint els falsos sostres.

L’objectiu de les obres era evitar la progressió de les escletxes i “del deteriorament estructural de l’immoble”.

L’equipament de Sant Andreu de la Barca, on s’ubica la Comandància de la Guàrdia Civil, és la casa-caserna més gran que el Cos té a Catalunya. Hi viuen uns 200 efectius amb les seves famílies. Aquestes instal·lacions han estat motiu de controvèrsia per diversos actes polèmics que s’hi han realitzat, com l’homenatge a la División Azul, l’any 2013, o l’actuació dels seus agents al voltant de l’1 d’octubre de 2017 i de la denúncia que algunes famílies van presentar contra el professorat de l’IES El Palau de la localitat, del que elBaix.cat ha anat informant puntualment.

Font: Confidencial Digital

Fotografia: ABC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here