No passa cada dia que la revista del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  (ICAB) entrevisti un alcalde; i encara és més insòlit que sigui un alcalde del Baix Llobregat. Doncs, Món Jurídic, la revista de l’ICAB, en el seu número de desembre 2021/ gener 2022, que acaba d’aparèixer, publica una extensa entrevista a fons amb Lluís Mijoler, advocat i alcalde del Prat de Llobregat.

Les entrevistadores, Roser Ripoll i Judit Budó, recorden precisament que Mijoler fou delegat de l’IACB a la demarcació del Prat i li pregunten  per quina raó ha fet el salt a la política. L’alcalde respon: “Crec que a la política, en última instància, segueixo fent el que feia quan exercia d’advocat: treballar per mirar de resoldre situacions injustes. Aquesta és la meva vocació. En l’àmbit judicial ho feia mirant d’aconseguir una aplicació justa de la llei. En l’àmbit polític, la meva motivació és transformar la realitat per tal de fer que aquest últim recurs sigui menys necessari”.

El tema estrella de l’entrevista és lògicament la seva oposició a l’ampliació de l’aeroport del Prat, una qüestió que no ha de despertar entusiames en la Junta de l’ICAB atès el seu tarannà. Mijoler destaca que “el posicionament unànime del plenari municipal del Prat és que l’aeroport no pot créixer més enllà de la seva extensió actual” i cita casos similars com el de l’aeroport de Fiumicino, a Itàlia, o el Charles de Gaulle, a França, on els governs han entès que les ampliacions projectades no es podien portar a terme.

Mijoler destaca que “defensant el territori del Prat defensem també un model de desenvolupament econòmic de país a l’alçada del que reclama el segle XXI i del repte que suposa l’emergència climàtica”.

És fàcil suposar que la fins ara degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, que acaba de ser nomenada Delegada del Govern central a Catalunya, haurà llegit l’entrevista.

Font: Món Jurídic

Fotografia: rtve.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here