La Casa de l’Energia del Prat de Llobregat, ubicada al carrer d’Ignasi Iglésias, número 9, és l’espai de referència a la ciutat d’informació i assessorament sobre estalvi del consum d’electricitat, rehabilitació energètica i plaques fotovoltaiques.

La Casa ha estat renovada amb finançament rebut de la Diputació de Barcelona, a través del Fons incondicional d’inversió del Programa general d’Inversions (PGI) que pertany al Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023. La ciutadania del Prat podrà conèixer les reformes i l’espai durant els matins del dissabte 22 i el diumenge 23 de gener, gràcies a unes jornades de portes obertes. Es faran visites guiades cada mitja hora, amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis però també el showroom amb l’exposició didàctica sobre consum enèrgic que hi ha muntada a les instal·lacions.

L’Ajuntament del Prat vol que la Casa serveixi també com a centre de reflexió sobre com es pot abordar la crisi climàtica des de l’àmbit municipal. Aquest dijous dia 20 ha tingut lloc la taula rodona “Municipalisme i transició ecològica com a eina de transformació”, amb participació de representants dels ajuntaments del Prat, Viladecans, Rubí i Terrassa, així com de la directora de l’Institut Català de l’Energia.

Les activitats tindran continuïtat el dissabte 22, a les 11 del matí: el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, farà una xerrada anomenada “El temps canvia, el canvi climàtic ens afecta. Transició verda i energètica ara” al Teatre l’Artesà.

A causa de l’augment de la demanda d’informació sobre el funcionament de les tarifes elèctriques, el mercat de l’energia o com funcionen les plaques fotovoltaiques, la Casa de l’Energia ha oposat en marxa dos canals de comunicació a traves de la pàgina web municipal i les xarxes socials: l’Aula de l’Energia i l’Espai Professional, en aquest cas mitjançant una pàgina especialitzada de Linkedin.

L’estratègia de transició energètica del Prat està recollida a la Declaració d’Emergència climàtica de la ciutat, aprovada el setembre de 2020 pel ple municipal.

El director d’Acció Ambiental i Energia del Prat, Joan Herrera, ha informat a través de les xarxes de l’obertura de la Casa de l’Energia, destacant que “és un projecte de l’Ajuntament del Prat al servei de la transició energètica de la ciutat”.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here