Declaracions del primer secretari de la Federació del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda (a la fotografia) durant una reunió de la secretaria de la federació socialista de la comarca. Segons Poveda, l’independentisme “té por d’obrir un diàleg entre els i les representants de la ciutadania” de Catalunya ”perquè això trencaria el mite que la majoria de catalans i catalanes volen un referèndum i la independència”. Gairebé totes les enquestes d’opinió publicades al país semblen contradir, però, la seva visió, ja que detecten una clara majoria de la ciutadania, inclosa una part de votants socialistes, que creu que la sortida de l’actual conflicte polític passa per un referèndum. A les darreres eleccions al Parlament de l’any passat, els vots dels partits independentistes més els dels Comuns, que també reclamen un referèndum, van suposar prop del 60 per cent dels vots emesos.

Poveda ha utilitzat aquests arguments per reclamar al president Aragonés que “obri ja un diàleg entre catalans i catalanes”. Segons el senador, “de poc serveix repetir que Catalunya és una societat plural i diversa quan s’és incapaç d’obrir un diàleg entre els i les representants de la ciutadania”. Per als socialistes baixllobregatins “la situació política dels darrers anys ha deixat ferides obertes que cal recosir el més aviat possible”.

Segons el dirigent socialista, Pedro Sánchez ha demostrat “sobradament” la seva aposta pel diàleg amb la Generalitat i ha remarcat que “ara li pertoca a Aragonés complir la seva part”

Font: PSC Baix Llobregat

Fotografia: Vila Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here