El passat dimarts, 18 de gener, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va convocar l’acte d’obertura de sobres amb les propostes dels 10 participants del Concurs internacional de projectes de la consulta del soterrament.

Fins aquest moment la identitat dels equips participants havia estat guardada dins un sobre per tal de garantir la puresa del procés de selecció i de la mateixa consulta ciutadana. En l’acte es va desvetllar el secret: l’estudi responsable del projecte guanyador, Rambla Major, és Under Project Lab SCP, format pels arquitectes Anna Gutiérrez  i Álvaro Cuéllar. Són un equip de gran prestigi, que ha realitzat projectes d’abast internacional tant per a clients privats com per a l’administració publica a l’Estat Espanyol, Europa i América. Ha estat responsable de dissenys com Superescocell, una nova plaça de dos mil metres quadrats a Barcelona. L’estudi també va aconseguir el primer premi de creació de nous espais urbans en la frontera entre Estònia i Letònia. També va participar en la definició de l’Eje Bulnes, a Santiago de Xile, plantejant un edifici a mode de gratacels horitzontal que li va valdre una primera menció en el  concurs que s’havia convocat.

La proposta que va quedar en segon lloc, Passeig del Samontà, és de l’equip format per l’Agence Ter, Anna Coello de Llobet SLP i Nogué Onzain López Arquitectes, SLP. Ha dissenyat la plaça de les Glòries a Barcelona o la plaça dels Ferries de Shangai.

El Projecte Gran Verger, que va quedar en tercer lloc, pertany a Josep Lluís Mateo de MAP  Arquitectos SLP.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here