La darrera Assemblea del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, celebrada el passat mes de desembre, va escollir l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau (a la fotografia), nova presidenta de la institució, càrrec que ja exerceix aquest mes de gener.

Els estatuts del Consorci estableixen que ha d’haver-hi una alternança en la presidència i les vicepresidències, per part de les persones que representin la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. En aplicació d’aquesta fórmula, Colau ha substituït la fins ara presidenta, l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Marín ha tingut un mandat força accidentat ja que es va veure marcat, tal com va informar elBaix.cat, per la polèmica sobre l’intent de nomenar l’exalcalde socialista de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, com a director gerent del Consorci, sense complir l’itinerari legalment establert i presentant un currículum que era inferior al d’altres candidats de perfil més tècnic. Davant l’enrenou mediàtic i l’oposició d’alguns dels municipis representats al Consorci, Marín va haver de fer marxa enrere i Perpinyà va acabar renunciant a assumir el càrrec. Precisament el guanyador definitiu del concurs, Raimon Roda, va prendre possessió com a director gerent en la mateixa sessió que Colau.

Les vicepresidències del Consorci seran exercides a partir d’ara per Núria Marín i pel Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Antoni Ferran. Com a  vicepresident executiu continuarà l’alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz.

Ada Colau va remarcar, en prendre possessió, la importància de la preservació del Parc Natural de Collserola pels seus valors ecològics i com a territori essencial per al lleure i salut de la ciutadania metropolitana, fet que s’ha posat de relleu en els moments més durs de la pandèmia.

Colau, que va encoratjar el nou director gerent en aquesta nova etapa, va demanar als i les membres de l’Assemblea iniciar una reflexió conjunta sobre el futur de l’espai natural i rubricar un nou compromís compartit amb totes les institucions, entitats i ciutadania per dotar el Consorci  de tots els recursos necessaris per afrontar el futur.

L’Assemblea compta amb 14 membres: 1 de la Generalitat, 2 de la Diputació, 2 de l’AMB i 1 membre per cada ajuntament adherit al Consorci. Del Baix Llobregat en formen part Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i el Papiol.

Font: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Fotografia: Catalunya Diari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here