El Ministeri d’Educació i Formació Professional del Govern central i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han premiat l’Ajuntament de Sant Boi al VI Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l’Absentisme i en la Millora de la Convivència Escolar.

Les setze entitats locals que han estat mereixedores d’aquest premi participaran pròximament en un acte públic de lliurament, on formaran part d’una Mesa de Diàlegs per posar en comú les seves experiències. Sant Boi ha estat premiada en les dues categories convocades: Prevenció i Intervenció davant l’absentisme escolar i Millora de la convivència escolar.

En la primera categoria el premi reconeix el Pla local de prevenció i atenció a l’absentisme escolar aprovat el passat mes de novembre. Aquest Pla es fonamenta en el treball en xarxa entre l’Ajuntament, la Generalitat i els diferents agents socioeducatius del territori. S’ha constituït un nou circuit d’intervenció coordinada.

En la categoria de Millora de la convivència es premia el projecte “Irrupció restaurativa” que vol convertir les escoles i instituts de la localitat en comunitats capacitades per afrontar els conflictes col·lectivament, amb un esperit positiu i de forma pacífica. Dins el projecte s’ha definit una metodologia per abordar la problemàtica del  “bullying” als centres escolars.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Fotografia de la Casa de la Vila: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here