El sindicat Unió de Pagesos ha presentat al·legacions a dos projectes que impliquen la construcció de parcs eòlics ubicats a l’Aragó i que comportarien la instal·lació d’infraestructures que afectarien uns quaranta municipis catalans. Aquests projectes implicarien aixecar 400 torres elèctriques al llarg de més de 170 kilòmetres.

Els projectes que Unió de Pagesos ha denunciat són el PEol-577 AC, que arriba fins a Rubí, al Vallès Occidental, i el PEol-556 entre Grañén (Osca) i els Hostalets de Pierola, a l’Anoia. El primer projecte afecta diversos municipis del Baix Llobregat: Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat. Els ajuntaments s’hi ha mostrat en contra, tal com han fet també partits polítics com ERC i els Comuns.

El sindicat planteja anul·lar els projectes i critica la manca de transparència amb la  que han estat tramitats. Unió de Pagesos reitera la seva aposta per un model d’implantació d’energies renovables, pactades amb el territori i que no malmetin espais de valor agrològic o d’interès agrari elevat.

Unió de Pagesos, el sindicat majoritari de la pagesia, suma la seva veu a les entitats, institucions i partits  que s’han pronunciat contra uns projectes que poden afectar l’equilibri ecològic i el paisatge del Baix Llobregat.

Font i fotografia: Unió de Pagesos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here