El proper dia 3 de febrer, el Congrés de Diputats ha de votar la reforma laboral pactada entre els sindicats, la patronal i el govern central. Davant aquest moment important, Catalunya en Comú del Baix Llobregat fa una crida a totes les forces polítiques perquè votin favorablement la nova reforma laboral.

Els Comuns recorden que “aquest text és el resultat de 9 mesos de negociacions entre el govern i els agents socials, i, segons els sindicats majoritaris, elimina els aspectes més lesius de la llei que va redactar i aprovar el Partit Popular el 2012”. L’actual reforma està en vigor des de l’1 de gener gràcies a un Reial Decret del 31 de desembre, però ara cal aprovar-la per part del poder legislatiu, per tal que sigui la norma dels propers anys en matèria laboral. “Si el 3 de febrer no s’aprova el nou text, la llei del PP de 2012 tornarà a tenir vigor” adverteixen els Comuns.

Claudio Carmona, coordinador comarcal de Catalunya en Comú, ha explicat que “el Baix Llobregat és un territori de classe treballadora, i els treballadors i les treballadores sortiran clarament beneficiats d’aquest canvi legislatiu”. Silvia López (a la fotografia) , també coordinadora comarcal dels Comuns, ha manifestat que “l’important d’aquest acord és que el manteniment dels llocs de treball i la creació d’ocupació digna es posa al centre i s’abandona la seva destrucció com a mecanisme de regulació del mercat de treball”.

Els Comuns posen en valor que “Yolanda Diaz, vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, ha estat responsable d’asseure a la mateixa taula sindicats i patronal i d’aconseguir un acord que millora sensiblement la legislació social dels últims 10 anys”.

Per tot això, Silvia López ha afegit “que és incomprensible que una força política com ERC, que s’autodefineix  com una força de les esquerres, voti en contra d’un acord en el que participen els principals sindicats del país, és a dir, CCOO i UGT”.

Aquests dies s’estan produint molts posicionaments en el món sindical i de les esquerres reclamant que s’aprovi la reforma laboral. CCOO del Baix Llobregat està realitzant una campanya per traslladar els continguts de la reforma a la ciutadania: el sindicat va celebrar una reunió del Consell Intercomarcal del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, en la que el seu secretari general, Josep Maria Romero, va presentar un informe destacant l’oportunitat de millorar les condicions laborals a partir de la reforma que s’ha d’aprovar al Congrés.

Aquest dimecres, la vicepresidenta del Govern de l’Estat, Yolanda Díaz, participa en una assemblea de delegats i delegades de CCOO, de sectors afectats per la crisi, que tindrà lloc a la seu central de CCOO, a Barcelona, a les 5 de la tarda, on s’explicaran la oportunitats i els reptes que ofereix la reforma laboral recentment acordada pel Govern, CCOO i UGT, i les patronals.

Fonts: Catalunya en Comú del Baix Llobregat i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here