El psssat diumenge 23 de gener es va inaugurar el setzè Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans.

A partir d’ara, i fins el mes de novembre de 2022, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals, ofereix 70 activitats pels caps de setmana, adreçades a públic de totes les edats.

L’objectiu del Cicle és conscienciar sobre els valors dels parcs, les platges i els rius i acostar les famílies a aquests espais naturals a través de la pedagogia i la sensibilització. La dinàmica d’activitats és molt diversa per arribar a públic de tot tipus: des de jocs i contes fins a visites guiades com a fil conductor.

Les novetats més destacades d’aquesta temporada són aquestes tres activitats:

  • L’atrapasons al Jardí Botànic de Barcelona, un aproximació a la natura a través de l’oïda.
  • El cicle d’observacions de la diversitat florística del parcs, que servirà per destacar la importància d’aquests espais com a reservori de biodiversitat.
  • El refugi climàtic de la Dra. Shiva, que parla sobre els refugis climàtics dels parcs metropolitans.

A la programació s’inclouen activitats ja consolidades com la celebració del dia de la Murtra, Tastem i collim cireres al Parc de Can Lluc, les observacions i anellaments d’ocells, o l’experiència Uns amics ben animals. També es celebren Tallers com el Compartim un Futur, les Jugatecambientals, el Reparat Millor que Nou o Barcelona capital mundial de l’alimentació sostenible 2021.

D’entre les diades espacials destaquen la celebració del Dia de les Papallones el Bioblitz Metropolità , l’Acció Platges Met, plantacions populars en els espais dunars o la detecció de microplàstics a la sorra.

Tota aquesta programació compta amb la col·laboració de 31 ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una bona part dels quals pertanyen a la comarca del Baix Llobregat. També hi participen el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) del Prat de Llobregat i l’Institut Català d’Ornitologia.

La totalitat de la programació prevista es pot consultar a www.amb.cat/agenda

Font: AMB

Fotografia: BTV

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here