El Castell de Cornellà de Llobregat acollirà a partir d’aquest dijous, 3 de febrer, una interesant exposició: “Luis Cernuda. La realidad y el deseo”. Es podrà visitar fins el 13 de març, de forma gratuïta, de dilluns a divendres de 10 a 2 i de 5 a les 8 del vespre, i els diumenges i festius de 10 a 2 del migdia.

El comissari de l’exposició  és Gabriel Serrano i ha estat produïda per l’Associació Cultural Òpera i Art’s Windows. Està organitzada per l’Ajuntament de Cornellà.

Es tracta d’una mostra col·lectiva en homenatge a l’escriptor Luis Cernuda a partir de la interpretació artística dels seus poemes, recopilats a “La realidad y el deseo”, que inspiren una creació original i pròpia a cada un dels artistes que participen a l’exposició. L’acte d’inauguració serà aquest dijous a les 8 del  vespre.

Luis Cernuda va ser un destacat poeta i crític literari, integrant de la generació del 27. Va néixer a Sevilla l’any 1902 i va morir a l’exili a Mèxic l’any 1963, on  els seus ideals republicans el van obligar a refugiar-se a partir de la Guerra Civil i la dictadura franquista. La seva obra completa està recollida a “La realidad y el deseo”, nom del llibre que dona títol a l’exposició que es podrà veure a Cornellà.

Aquest és un dels seus poemes, “Contigo”:

¿Mi tierra?

Mi tierra eres tú.

¿Mi gente?

Mi gente eres tú.

El destierro y la muerte

para mi están adonde

no estés tú.

¿Y mi vida?

Dime, mi vida,

¿qué es, si no eres tú?

 

Font. Ajuntament de Cornellà de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here